Behandlingsmeny

Muskel- och spänningsbehandling som stimulerar din kropp till ökad rörlighet och välmående!

 

 

Klassisk massage

Djupgående behandling av kroppens olika muskelgrupper, mjukar upp och förebygger spänningar samt ökar cirkulationen.

Olika behandlingsmetoder beroende på ditt behov t.ex. triggerpunktspressur, longering och muskeltöjning.

 

Idrottsmassage

En kraftigare form av klassisk massage med triggerpunktspressur, longering och muskeltöjning för dig som är i behov av en mer djupgående genomgång av muskler, bindväv och blodcirkulation.

Med idrottsmassageteknik lokaliseras eventuella skador, muskelsvaghet, stelhet och muskelknutar. Systematiskt behandlas de ytliga vävnaderna först för att sedan gradvis fortsätta med de djupare lagren. Både längs- och tvärgående massagegrepp används som kompletteras med djup friktionsmassage samt tryckteknik och värme- eller kylbehandling vid behov.

Behandling och undersökning begränsas inte bara till muskler utan inkluderar även senor, fästen och muskelhinnor.

Detta är den mest effektiva behandling när du har fått värk i kroppen som inte vill släppa eller när du tränar hårt och vill förebygga skador och ge musklerna möjlighet till maximal energiutväxling.

 

Medicinsk massageterapeutisk behandling

Behandling är för dig som har problem med muskler som känns korta & spända och kan göra ont.

Många har idag ett arbete eller fritid som är mer eller mindre statiskt. Musklerna blir trötta och stela och får triggerpunkter med stark smärta som följd.

Muskler som är stela och gör ont har begränsad blodcirkulation och näringstillförsel och musklerna blir svaga och korta. En kort muskel vid en rörlig led (till exempel axel eller knä) försämrar ledens möjlighet till optimal rörelse och näringstillförsel. Behandlingen kan hjälpa dig att återfå väl fungerade muskler som orkar mer utan att ge dig smärta.

I behandlingen ingår frågor, tester och inspektion av muskelrörelser. Ev. triggerpunkter och ömma muskler identifieras, väljer sedan behandlingsmetoder beroende på vad som hjälper dig bäst. Du får även förslag på hemövningar för att du ska få en behandling som är långsiktig och som ska hjälpa dina muskler att återfå sin kraft och längd.

 

Alldeles för många går idag med muskelrelaterade smärtor, exempel:

• spända käkmuskler

• spänningar i nacke/axlar

• brännande smärta mellan skulderbladen

• domningar i armar/fingrar

• svårigheter att lyfta armarna

• trötthetskänsla/värk i ländrygg

• spända sätesmuskler

• falsk ischias

• korta rygg- och benmuskler

 

Behandlingar som ingår i Idrottsmassage och Massageterapeutisk behandling:

• Inspektion och tester - muskelfunktioner

• Svensk klassisk massage

• Revolving® - djup behaglig massage som sträcker ut muskeln/bindväven

• Longering - förlänger korta muskler med massage och töjning

• KAT- en effektiv töjmetod som aktivt förlänger korta muskler

• Triggerpunktsbehandling - direkta tryck som löser upp hyperirritabla muskelknutor

• SCS (Strain and Counterstrain) - reflexpunktsbehandling

 

Relax

Helkroppsmassage

Avslappnande, ökad cirkulation samt förebyggande. Skäm bort dig själv med en riktigt skön genomknådning av hela din kropp - rygg, sätesmuskler, ben, fötter, mage, armar, bröstmuskler och nacke – 75 minuter.

 

Taktil massage

En djupt avslappnande, tyst behandling. Bra mot stress, högt blodtryck och sömnproblem. Skäm bort dig själv med en riktigt skön och mjuk behandling av hela din kropp - rygg, sätesmuskler, ben, fötter, mage, armar, bröstmuskler och nacke – 75 minuter.

 

Tryckmassage

Djup avslappning - här behandlar jag din kropp med tryck utanpå kläderna. En härlig avkoppling och avbrott i en hektisk dag - 25 minuter.

 

Sittande massage

Här får du sitta på en stol - rygg, huvud och dina armar behandlas när du är påklädd. Detta är också en behandling som kan passa om du är på språng men vill unna dig en skön stund - 25 minuter.

 

Ansiktsmassage

Skönt och avslappnande - ansiktsmusklerna och huvudet stimuleras och får ökad blodcirkulation - 25 minuter.

 

Kinesiologi tejpning

Kinesiologi tejpning är en effektiv teknik, lämplig vid de flesta muskelskador. Allt fler idrottslag och elitidrottare har upptäckt tekniken och talar sig varma om dess effekt. Jag använder tejpen, för att utifrån dina behov, öka effekten av en muskelbehandling eller ex inför en fysisk aktivitet.